Geografisk Orientering 4/2011

Ekskursioner i Island

Geografisk Orientering har flere gange haft Island som tema. Denne gang har indgangsvinklen været en helt anden end i de tidligere hæfter – nemlig: Ekskursioner i Island. Dvs. et hæfte med konkret anvendeligebeskrivelser med tydelige lokalitetsangivelser for gode ekskursionsmål.

Derudover indeholder heftet en artikel om Islands nyere økonomiske forhold – en sammenhæng, som snart længe har været i verdenspressens og den almindeligt interesseredes søgelys. Forfatteren lægger ikke fingrene imellem i sine antydninger og forklaringer og den slags er jo ganske forfriskende.

De tre ekskursionbeskrivelser har vulkaner, historiske rejsemål og en byvandring i Reykjavik, som overordnede temaer, også disse er særdeles spændende læsning med masser af "nyheder" for en dansk islandsfarer. Nok indeholder artiklerne islandskort med lokaliteterne indtegnet, men GO-hæfternes størrelse gør, at målestokken bliver ganske lille. Derfor kan kun gode kort i en bedre målestok over regionerne sikre, at man kan finde alle de angivne lokaliteter.

I den trykte version af GO-hæftet står artiklen om de historiske rejsemål uoversat, det er der flere årsager til: dels er teksten letlæst (også selv om det tager lidt ekstra tid) og dels er det netop "det sprog" man møder, når man på Island søger hjælp i en given sammenhæng og endelig er tekstens tone i sig selv vældigt inspirerende. For en sikkerheds skyld er artiklen i denne netversion af bladet også blevet oversat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til Geografisk Orientering

Hvis du allerede er medlem, kan du også få adgang ved at logge ind