Flygtningeløb 25. Maj 2024.

Geografforbundet og Læger uden Grænser indgår et samarbejde om et dilemmaspil, hvor deltagerne prøver at være flygtninge.
Foråret 2024
Gratis

Geografforbundet og Læger uden Grænser indgår et samarbejde om et dilemmaspil, hvor deltagerne prøver at være flygtninge fra enten Syrien, Burundi eller Honduras.

Tag familie, venner og store børn med til Naturcenter Herstedhøje.
Turen er på ca. 4 km og varer et par timer.

” Man kan måske undre sig over, at mennesker flygter så langt væk hjemmefra som f.eks. fra Syrien til Europa. Ca. 27% af verdens flygtninge kommer til Europa, men langt de fleste bliver i nærområderne. De færreste bliver anerkendt som flygtninge, men dog tolereret i en eller anden grad af værtslandet. Størstedelen af ​​verdens i alt 89,3 millioner flygtninge opholder sig i udviklingslande. Mange flygtninge tilbringer hele livet, måske i flere generationer, i enorme, permanente flygtningelejre i nabolandene. Nogle flygter videre fra disse lejre og ender i EU. Men det er meget dyrt, og rejser er som regel livsfarlig.”

Se FN's Flygtningeorganisation "Global Trends Report", 2021

Flygtningeproblematikken dukker fra tid til anden op i de danske medier, når der sker noget ekstra forfærdeligt med fx mange tryknede, eller når en flygtningelejr et sted i Europa bliver ryddet. De fleste flygtninge befinder sig langt væk for os i Danmark og påvirker ikke vores hverdag.

Det er ”bare” et spil, men alle de dilemmaer, som ”flygtningene” møder på deres tur rundt i Vestskoven, er ægte. Dilemmaerne er fra Læger uden Grænsers hverdag rundt omkring i Verden.

Deltagerne i Flygtningeløbet bliver inddelt i grupper på ca. 8 personer, som fx skal forestille en ”familie” på flugt. Ved løbets start skal ”familien” vælge 5 ting, som de vil have med på flugten. De vil blive præsenteret for forskellige muligheder og skal vælge, hvad de mest har brug for. Ved posterne får ”familien” forskellige valgmuligheder eller dilemmaer, som de i fællesskab må løse. For at komme videre ad flugtruten skal de måske aflevere nogle af de ting, de har medbragt.

Deltager I som en gruppe, må gerne blive sammen, eller jeg kan deltage i forskellige grupper. Så er der mere at tale om ved middagsbordet bagefter.

Læger uden Grænser og Geografforbundet tager på ingen måde politisk stilling til årsagerne til de mange flygtninge, og hvad vi skal eller burde gøre med de flygtninge, der ender i Danmark.

En redningsaktion i det Ægæiske hav ud for Lesbos, hvor en båd med 45 afghanske flygtninge var ved at synke/MSF

På billedet ses indholdet af en opgave, der tilhører en virkelig migrant fra San Pedro Sula, Honduras ved navn Jorge. Jorge flygtede ligeledes fra vold og bandekonflikt i Honduras. Jeg har arbejdet med:

- Et MSF-hygiejne-kit
- En flaske vand, som han genopfylder, når det er muligt
- Rene sokker
- En lommelygte
- En pose mayonnaise
- En sweater
- En Bibel
- En telefonoplader, der hører til en telefon, han fik stjålet kort tid efter at have forladt Honduras

Information

Tidspunkt
25. Maj 2024. Information følger.

Mødested
Naturcenter Herstedhøje, Herstedhøje Allé 1, 2620 Albertslund.

Pris
gratis for alle.

Tilmelding
Tilmelding senest d. 11 Maj 2024

Turansvarlig
Lise Rosenberg, medlem af kursusudvalget lr@Geografforbundet.dk. Tlf. nr. 2239 7777.

Praktisk
Medbring fornuftigt tøj /sko, drikkevarer, evt. gal. Jeg kommer til at gå på grusstier og på græs.
Der er toiletter ved naturcenteret og gode parkeringsmuligheder.

Naturcenter Herstedhøje

Tilmelding