Geografweekend 2023 - Vand og by

Årets Geografweekend tager udgangspunkt i mødet mellem vand og by.
21. - 23. september 2023

Geografweekend torsdag 21 - lørdag 23 september 2023

Emne: Vand og by.

Mange kender Københavns Havn fra en klassisk havnerundfart.

Geografweekenden i september 2023 tager udgangspunkt i mødet mellem vand og by og foregår i Aalborgs Universitets (AAU) lokaler på A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.

Geografforbundet har i samarbejde med professor Henning Sten Hansen, Institut for planlægning, AAU – København, planlagt et program, hvor vi kombinerer oplæg, workshops og ekskursioner.

Torsdag 21.09 sidst på eftermiddagen får vi oplæg om geografers meget forskellige funktioner og arbejdsområder, inden vi skal have tapas og lidt geohygge.

Fredag 22.09 sættes der fokus på Vand og by før, nu og i fremtiden. Efter et oplæg skal vi ud at sejle, se og høre om projektet Lynetteholmen. Så sættes der fokus på AAUs forskning med forskellige korte oplæg, inden vi skal have didaktiske oplæg om evaluering af naturfaglige kompetencer og naturfagsundervisning. Så er vi klar til middag.

Lørdag 23.09 starter professor Henning Sten Hansen med at fortælle om data, kort, havstigninger og brug af GIS mm. Derefter skal vi selv arbejde med GIS og forskellige simuleringer, som kan anvendes i geografiundervisning. Vi runder af med en byvandring til Sluseholmen med fokus på byudvikling og vand, inden Geografforbundets årlige generalforsamling for forenings medlemmer.

Man kan melde sig til den faglige del af programmet og selv finde overnatning eller booke et værelse på Cabinn, Mitchellsgade 14, København K – gerne gennem Geografforbundet.

Vi håber, at mange vil deltage i denne lidt anderledes Geografweekend.

Foto: Iben Dalgaard

Information

Tidspunkt
21. - 23. september 2023

Sted
Aalborgs Universitets (AAU) lokaler på A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.

Pris
Er endnu ikke tilgængeligt.

Tilmelding
Er endnu ikke muligt.

Turansvarlig
Myuran Balasubramaniam: Medlem af Kursusudvalget samt Skolelærer.
E-mail: mb@geografforbundet.dk Tlf.: 2972 9389.