Japan

Få indsigt i Japans mange forskellige facetter, og få en oplevelse, der adskiller sig fra en almindelig turistrejse til Japan.
11. - 22. oktober 2017
Udsolgt

Vil du – sammen med 24 andre - med til Japan på en 12 dages rundrejse med Bente og Torben Henriksen som rejseledere?

Bente og Torben har selv deltaget i tre studierejser i Geografforbundets regi. Studierejsen til Japan er derfor en tur krydret med deres erfaringer fra 40 års ophold og rundrejser i Japan. Deres ambition er at vise dig de mange forskellige facetter af Japan, således at du får en oplevelse, der adskiller sig fra en almindelig turistrejse til Japan.

Rejsen arrangeres i samarbejde med JTB/Japanspecialisten – Japans førende rejsebureau.

 

Information

Pris

Depositum: kr. 2.555

Restbeløb: Vi håber på at holde restbeløbet under kr. 22.000 for et delt dobbeltværelse.

Rejsens restbeløb opkræves ved fremsendelse af faktura til den e-mail, du har angivet ved tilmelding.

 

Turansvarlig

Lise Rosenberg, formand for kursusudvalget, lr@geografforbundet.dk tlf. 22 39 77 77

 

Diverse

Hold dig orienteret her på hjemmesiden for yderligere informationer. Bl.a. informationsmøde og frist for betaling af restbeløb.

Du skal være logget ind for at tilmelde dig.
Ikke medlem? Bliv medlem

Program

Dag 1 - onsdag 11/10

Afrejse med ankomst næste morgen i Tokyo’s Narita Airport. Det er en 10 – 11 timers behagelig flyrejse, hvor vi kort tid efter aftensmad flyver ind i natten.

Morgenmad serveres 2 timer før ankomst – det er som regel på det tidspunkt, hvor vi forlader Sibirien og flyver ind over Det Japanske Hav.

Dag 2 - torsdag 12/10

Ankomst ved 10-tiden om formiddagen. Fra Narita Airport tager vi med Keisei Sky Liner eksprestoget til Ueno Station og derfra med taxi til vores hotel, Homeikan. Hotellet er et smukt traditionelt japansk hotel i den gamle bydel af Tokyo. Hotellet ligger et stenkast fra Japans førende universitet, Tokyo University og lige midt imellem Tokyo Station og Shinjuku Station – verdens største jernbanestation med flere millioner rejsende dagligt.

Efter indkvartering begiver os ud i den japanske virkelighed for at finde et sted i nærheden, hvor vi kan spise frokost. Et par timer senere er vi tilbage på hotellet. Hen under aften begiver vi os atter ud i Tokyo. Vejrforholdene bestemmer, hvor vi går hen. Hvis det er fint og skyfrit stiger, vi til vejrs i en af de mange skyscrapers for at få et indtryk af Tokyo og – måske – et kig til Mt. Fuji.

En af de største glæder for en japaner er at tage et varmt bad – en Ofuro. Det er det første, man gør, når man kommer hjem fra arbejde. Desuden er berømte badesteder (Onsen) målet for mange japaneres rejser. En Ofuro minder lidt om fortidens offentlige badeanstalter. Det er en ubeskrivelig oplevelse, som man bliver afhængig af. Homeikan har nogle flotte, store baderum, hvor hotellets gæster tager bad. I gamle dage var det mixed, men i dag er der separate bade for mænd og kvinder. Bente og Torben vil tage jer med i bad og introducere jer til denne vigtige del af den japanske kultur. (Der er naturligvis også bad/brus på hvert værelse – men en Ofuro oplevelse overgår alt).

Dag 3 - fredag 13/10

Vi tilbringer dagen i og omkring Tokyo og starter tidligt for at komme ud og opleve rush-hour på en japansk station, hvor der i totalt overfyldte tog stadig er plads til flere passagerer – hvis de bliver skubbet ind.

Skolebesøg. (Der arbejdes derudover på  et besøg på – en juku = en cram-school, hvor elever studerer ekstremt intensivt for at bestå det pensum, der kræves for at komme ind på de bedste uddannelsessteder.)

Resten af dagen er en tur rundt i en af verdens største og mest fascinerende byer. En by fyldt med kontraster. En by med mange landsbyer midt inde i centrum. En by hvor de dyreste butikker er nabo til områder med blå teltlejre, hvor de hjemløse bor. En by, hvor lejlighederne er så små, at der er skabt et stort behov for Love Hotels. En by hvor det lidt sterile 9 – 19 business liv bliver afløst af et meget broget aften- og natteliv. Et paradoks, hvor man på den ene side af en down-town station kan opleve low-class restauranter og på den anden side af stationen kan opleve de dyreste restauranter i verden. Vi går en tur gennem dette maleri af fascinerende indtryk.

 Dag 4 - lørdag 14/10

Heldagstur med tog til området nær Fuji San. Målet for turen er ikke at komme op på Fuji, men at opleve og få et indtryk af japanernes hellige bjerg, Fuji San. Undervejs i toget vil vi få et godt indtryk af Tokyos forstæder og det japanske landbrugsland, der domineres af risdyrkning og intensiv drivhusdrift.

 Dag 5 - søndag 15/10

Tokyo. Vi starter i fælles flok med en byvandring og slutter med at besøge kejserpaladset. Derefter bliver det en dag på egen hånd. Bente og Torben står til rådighed med forslag til et dagsprogram. Alle butikker er åbne om søndagen. Det kan ikke anbefales at gå på museumsbesøg om søndagen – det har en million japanere allerede planlagt.

 Dag 6 - mandag 16/10

Afrejse til Kobe, hvor vi har 2 overnatninger. Turen fra Tokyo til Kobe sker med Shinkansen-toget = Bullet Train, hvor vi med ca. 300 km i timen kører 700 km mod sydvest. Det går hurtigt, men ikke hurtigere end man sagtens kan danne sig et indtryk af Japan.

I Kobe skal vi bo på Sunroute Sopra Hotel. Efter indtjekning skal vi besøge det japanske jordskælvsmuseum, som blev etableret som en konsekvens af det kraftige Kobe-jordskælv i 1995. Bente og Torben boede ikke i Kobe i 1995 – men det hus, som de boede i fra 79 – 83, lå lige oven på jordskælvets fault line.

Efter besøget på jordskælvsmuseet skal vi have noget at styrke os på og besøger derfor et af de berømte sake-bryggerier langs Nada floden.

Senere tager vi på byvandring gennem down-town Kobe. Kobe var i mange år en af verdens største havnebyer. Af samme årsag har byen været en af Japans mest internationale byer. Det afspejles stadig i bybilledet. Der er et kvarter med privatboliger for gaijins (= out-side persons = udlændinge); der er et Chinatown, som også har huset en del danske værtshuse.

Højborgen for den førende japanske mafia Yakuza bande, Yamaguchi-gumi, ligger. Samtidig er Kobe hjemstedet for en stor del af den japanske udstødte befolkningsgruppe, Burakumin.

 Dag 7 - tirsdag 17/10

Heldagstur til Hiroshima, hvor vi bl.a. skal besøge Fredsmuseet. Det bliver en lang men meget spændende dag. På turen til Hiroshima gør vi stop i Himeji for at se Himeji Castle, som i 1993 blev inkluderet på Unesco’s listen over World Heritage Sites. Himeji Castle bygget i 1333, er det flotteste slot / borg i Japan.

 Dag 8 - onsdag 18/10

Vores store bagage sendes med Takkyubin (ekspress-service) til vores hotel i Kyoto. Selv drager vi med vores one-nighter håndbagage til bjergtempelbyen, Koya San (Mt. Koya). Vi skal bo på et traditionelt japansk tempel, Temple Jimyoin. Efter en introduktion til Koya San vil hele dagen være fri til på egen hånd at bevæge sig rundt blandt de 200 templer, opleve bambusskove, nyde stilheden og betragte de smukke efterårsfarver.

 Dag 9 - torsdag 19/10

Afrejse til Kyoto – som bliver vores sidste destination på rejsen rundt i Japan. Vi opholder os i 3 dage i Kyoto og skal bo på Karasuma Kyoto Hotel. Hotellet ligger midt i det klassiske Kyoto med let adgang til mange af de historiske templer og monumenter.

Hele dagen vil være en lang tur rundt til berømte og ikke-berømte for seværdige templer og slotte. Dagen slutter med en vandring i Gion distriktet – området med de berømte geisha’er.

 Dag 10 - fredag 20/10

Heldagstur væk fra Kyoto for dels at opleve den japanske natur, dels for at opleve Lake Biwa. Målet for turen er den lille by Omihachiman, som er en af de klassiske byer langs Biwa-ko.

Dag 11 - lørdag 21/10

Guidet besøg til nogle af de berømte templer, som vi ikke nåede den 19., og ellers en dag på egen hånd. Der kan være individuelle behov for at gen-besøge nogle af de flotte templer, et behov for at shoppe i nogle af Kyoto’s traditionelle handicraft-butikker eller blot at vandre rundt i byen og suge det sidste af Japan til sig.

 Dag 12 - søndag 22/10

Hjemrejse tidligt om morgenen fra Osaka Airport.