Find vej i

Find vej i Danmark og lær om geografi!

Find vej i Danmark er et gratis tilbud fra Dansk Orienterings-Forbund om en anderledes tur i det fri. Det er en skattejagt i skoven, parken eller byen, hvor gevinsten er sund og sjov motion, dejlige naturoplevelser og en masse ny viden. Ved at læse kort og stille spørgsmål til det, du ser, lærer du på en sjov måde en masse om geografi.

Hvis du ikke har prøvet det før, kan du læse introduktionen til foto-orienteringen og mobilquizzen her.

Find vej-ruterne er egnet til skoleklassen, der vil lære at læse byrummet og forstå, hvorfor en by eller et område ser ud, som det gør. Ruterne er også egnet til turisten, der besøger byen, og til de lokale som gerne vil lære deres by eller et bestemt område bedre at kende.

Du kan læse mere om Find vej i Danmark i vores medlemsblad Geografisk Orientering nr. 2/2014, side 39-41. Som medlem kan du læse vores medlemsblade digitalt her. 

Der findes en masse ruter, og Geografforbundet har i samarbejde med forskellige foreninger været med til at lave nogle selv. Se mere nedenfor.

 

Find vej i Fredericia 

I samarbejde med FROS Orienteringsklub og Dansk Orienteringsforbund har Geografforbundet været med til at udarbejde foto-orienteringen Find vej i Fredericia, som bringer dig gennem byen på jagt efter 15 poster og skjulte historier i bybilledet. 

Print kort og fotoposter for at komme i gang med foto-orienteringen. Find vej ud fra kortet og find ud af, hvilket motiv du ser i bybilledet og indsæt billedets bogstav, så posterne tilsammen danner en kort sætning. Til hver post får du noget at vide om stedet. Har du mobilen med, kan du hente mobil-quizzen og teste din viden om Fredericias geografi og historie.

Læs mere og hent folderen til ruten

  

 

Find vej i Glyptotekskvarteret
Geografforbundet har i samarbejde med Dansk Orienteringsforbund og Lyngby Orienteringsklub udarbejdet ruten ”Find vej i Glyptotekskvarteret”. Turen er en rute i København med i alt 20 poster, hvor der på hver er tilknyttet et billede og en beskrivelse af stedet samt et mobilquiz-spørgsmål.

Læs mere og hent folderen til ruten 

 

 

 

 

 

Find vej i Helsingør

I samarbejde med Dansk Orienteringsforbund og Helsingør Ski- og Orienteringsklub har vi lavet ruten ”Find vej i sundtoldsbyen Helsingør”. Ruten er også et foto-orienteringsløb med 20 poster -  hvert tilknyttet et billede taget på stedet og et mobilquiz-spørgsmål, som skal løses.

Læs mere og hent folderen til ruten

Registrer dine poster - og kom i Hall of Fame 
Find ud af, om du har fundet de rigtige poster. Log ind eller opret dig som bruger på siden www.findveji.dk. Vælg ruten du vil registrere, indtast koderne, klik på "Registrer poster", og du bliver automatisk optaget i ”Find vej i Danmarks Hall of Fame”.